Si no veu correctament la nostra Newsletter, faci clic aquí
Newsletter abril 2013


 

EL CONSERVATORI PRESENTA LA PRIMERA ÒPERA DE MOZART


L'Orquestra del Conservatori va tenir la sort de compartir escenari amb les exalumnes de cant Alba Vilar i Alba Bosch, que van presentar l'òpera "L'obligació del primer manament". L'actuació va comptar també amb la soprano Laia Frigolé i els tenors Carles Prat i Lluís Frigola, sota la direcció de Lluís Caballeria. Es tracta de la primera òpera que va escriure Mozart, amb tan sols 11 anys. En aquest cas es tractava d'una versió especial ja que, a més dels personatges de l'obra, comptava amb la valuosa actuació de l'actor David Marcé, que va ser el fil conductor afegint un punt d'humor que va captivar el públic. Les actuacions van tenir lloc als teatres de Salt i Lloret de Mar el 13 i 14 d'abril i es repetirà el mes de juny amb els alumnes del Conservatori.


CONCERT D'ALUMNES DE L' ESMUC

El departament de piano va tenir l'oportunitat d'escoltar joves estudiants que aviat acabaran els seus estudis a l'ESMUC. Entre ells, l'exalumne del Conservatori Marc Serra, que va oferir un concert a l'Aula 0 el passat 10 d'abril en què va interpretar la Sonata de F. Liszt. Per altra banda, el públic va escoltar Sonata en Do Major de J. Haydn, a càrrec d'Eduard Alcamellas; 3 Klavierstucke de F. Schubert, interpretada per Arnau Orriols i Sonata n. 1 d' A. Ginastera, a càrrec de Garazi Goñi.EL GRAN VIATGE DE LLÚCIA OMPLE LA SITJA 

L'Auditori de la Sitja, de Fornells, es va omplir per escoltar El gran viatge de Llúcia, de Sergi Salinas. L'autor també va ser present a la sala per escoltar l'actuació dels alumnes de l'Escola Coral, que van actuar juntament amb el Grup de vent simfònic, alumnes de percussió i l'alumna de piano Blanca Martínez. El Cicle de concerts Familiars continuarà amb nous concerts el mes de maig.


CONCERT DE CONTRABAIXOS A LA TEMPORADA DE CONCERTS

La professora Stanislava Ivanova, juntament amb el també contrabaixista Luis Cojal, va protagonitzar el concert Kontrabassissimi, dins la Temporada de Concerts. Acompanyats al piano per Maria Figa, van interpretar Petit Scherzo, de Goudnod, Sonata in G minor Op. 2, n. 8 de Händel, Die Jagd, de Thomas, Prima Invenzione de Quero, Motius de Tabakoc, Kibbles&Kibitz d'Anderson i La bella cubana de White. Un concert en què, com passa poques vegades, els contrabaixos van ser protagonistes.ZIC ZAC DUO PREESENTA CLÀSSICS I CONTEMPORANIS DE LA GUITARRA

La guitarra també ha estat la protagonista durant els concerts del mes d'abril de la Temporada de Concerts. Com en d'altres actuacions d'aquesta temporada, professors i exalumnes s'han unit per oferir conjuntament una actuació. És el cas de la professora Pilar Peraferrer, que va actuar juntament amb l'exalumna Marina Mir. Sota el títol Zic Zac Duo van actuar a l'Auditori Viader presentant clàssics com Rumores de la caleta d'Albéniz, Danza n. 6 aragonesa de Granados o La vida breve dansa n. 1 de Manuel de Falla a la primera part. El segle XX, en canvi, va centrar la segona part del concert i el públic va gaudir de les obres de Cardoso, Machado i Brouwer.


GIRACONCERT: FINAL DE LA GIRA


El 4t Giraconcert ha acabat amb gran satisfacció per part dels participants després de les seves actuacions. La Gira va tenir lloc divendres 19 d'abril i dissabte dia 20. Cada dia van tenir lloc tres concerts simultàniment, a Torroella de Montgrí, Fornells de la Selva i Santa Coloma i l'endemà a Girona, Figueres i Olot. Tots ja esperen una nova edició del Giraconcert. Enhorabona!


TOT A PUNT PELS XII PREMIS

Els Premis d'Interpretació Musical i Composició arriben a la dotzena edició amb 110 inscrits. El concurs tindrà lloc el 4 i 5 de maig i hi participaran estudiants de música de 8 a 19 anys (23 en el cas de cant), d'arreu de Catalunya i també del País Valencià. Mentre que en el cas del nivell elemental (de 8 a 11 anys) els guardons són de caràcter honorífic, en les categories C i D (a partir de 12 anys) estan quantificats. El premi especial Categoria C és de 150€ i el Premi al millor intèrpret és de 80€ per a cada modalitat i de 150€ per la música de cambra. En el cas de la categoria D: Premi especial categoria D: 300€ i Premi al millor intèrpret de cada modalitat 150€ i 300€ en el cas de música de cambra.ARRIBA LA SETMANA DE LES FLORS

Arriba la setmana de les flors i, un any més, tornen els concerts al Pati de la Diputació. De l'11 al 19 de maig tindrà lloc un concert cada dia a les 19h.

Dissabte, 11 de maig: Cor de Cambra de la Diputació de Girona; Diumenge, 12 de maig: Orquestra de guitarres del Conservatori de Girona i Ensemble Guitaríssimo del Conservatori de Vilanova i la Geltrú; Dilluns, 13 de maig: Camerata de corda; Dimarts, 14 de maig: Cobla del Conservatori; Dimecres, 15 de maig: Alumnes de cant coral; Dijous, 16 de maig: Banda del Conservatori; Divendres, 17 de maig: Orquestra de Cambra de l'Empordà; Dissabte, 18 de maig: Aula de Música Antiga; Diumenge, 19 de maig: Orquestra de Girona.


CONCERTS DEL MES DE MAIG

El mes de maig la Temporada de Concerts presenta:

AURE SOAVE - A càrrec d'Oriol Rosés, contratenor; Maike Burgdorf, llaüt i Abel Puig, flauta. Dimecres, 8 de maig, Auditori Viader (20h).

L'ÚLTIM SCHUBERT - A càrrec d'Alfred Cots i Cèlia Johé, violins; Josep Bracero, viola: Josep Bassal i Domènech Surroca, violoncels. Dijous, 23 de maig, Auditori Viader (20h)

Per altra banda, el professor de piano Gennady Dzyubenko presenta el concert Rachmaninov, que tindrà lloc dimecres 22 de maig, Auditori Viader (20h ).CONCERTS FAMILIARS DEL MES DE MAIG

El Cicle de Concerts Familiars acaba el mes de maig amb dos concerts:

EL VIOLÍ ANEGUET LLEIG - Idea original de Joan Fèlix. A càrrec dels alumnes de corda. Diumenge, 12 de maig Auditori Viader (12h).

COM VAN NÉIXER LES SIRENES - Direcció: Maike Burgdorf. Interpretat pels alumnes de nivell elemental, amb música a càrrec dels alumnes de la classe d'iniciació a la pedagogia del llenguatge musical. Diumenge, 26 de maig Auditori Viader (18h).


CONCERT PETITS COMPOSITORS

Un any més, la professora Tània Parra organitza el Concert de joves compositors. Hi poden participar tots els alumnes, ja a partir dels 5 anys. L'objectiu és que els joves compositors tinguin l'oportunitat d'interpretar les seves pròpies peces. El concert de presentació de les obres tindrà lloc dimecres 15 de maig a la Fundació Valvi (18h30).EXALUMNES DEL CONSERVATORI, FINALISTES A DBUT!

El nou Concurs de joves intèrprets de les comarques gironines DBUT! ja té finalistes. Entre ells, els exalumnes Marc Serra (piano), a més d'Anna Ferriol (trompa)  i Pau Roca (oboè), membres del grup Quintet DaCap. La final d'aquesta modalitat de clàssica tindrà lloc diumenge 12 de maig a les 19 h a l’Auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona. El concurs de Joventuts Musicals de Girona compta també amb la modalitat Arrel i Jazz, i les finals seran el 10 i 11 de maig.


Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona -  972 20 01 29 -  972 22 41 14
www.cmg.cat -  http//:www.rperich@cmg.cat


- Consulta la nostra política de privacitat.
- Per a qualsevol consulta o comentari fes clic aquí
- Si vols donar-te de baixa del nostre Newsletter, fes clic aquí