Si no veu correctament la nostra Newsletter, faci clic aquí
Newsletter març 2015


 

NOU ÈXIT DE L'ORQUESTRADA 


L'Orquestrada ha arribat a la setena edició amb un nou èxit de participació. Dos-cents alumnes procedents de vint-i-quatre escoles de música gironines es van aplegar a la Sala Xavier Montsalvatge per presentar un gran concert. Com en d'altres edicions, no hi va faltar l'emoció i algunes sorpreses. L'Orquestra de corda, sota la direcció d'Eszter Schütz, va presentar, entre d'altres obres, "Origami", de Richard Meyer, una curiosa actuació en què els arcs van ser substituïts per fulls de paper amb els que van aconseguir tocar els instruments. Per altra banda, l'Orquestra Simfònica va estrenar "The book", creada pel mateix director, David Salleras. 
CONCERTS DEL COR DE CAMBRA 

Aquest mes de març, el Cor de Cambra de la Diputació de Girona ha presentat "L'espiritualitat en la música" juntament amb Bach zum mitsingen.  Sota la direcció de Pablo Larraz (Cor) i Pau Jorquera i Daniel Tarrida (BZM)  van actuar a Castelló d'Empúries i també a l'Auditori la Mercè de Girona. I és que l'activitat del Cor de Cambra és present cada any arreu de Catalunya. 

 NOU INTERCANVI DE LA BANDA AMB THIERS 

Entre els diferents intercanvis que tenen lloc al llarg del curs, aquest mes de març la Banda ha actuat amb alumnes de Thiers (França), al Centre d'Arts Escèniques El Canal de Salt i també a la ciutat francesa de Thiers. Un concert on el vent i la percussió, acompanyats del cant, van ser els grans protagonistes. 


LA GUITARRADA: FELIÇ ANIVERSARI 


"La Guitarrada" va celebrar el seu 15è aniversari amb un gran concert al Centre d'Arts Escèniques "El Canal" de Salt. Un total de 115 guitarristes procedents de diferents escoles de Girona i Barcelona van actuar junts per commemorar l'aniversari d'aquesta ja tradicional trobada. Prèviament, van actuar la Jove Orquestra de Guitarres de l’Escola de Música de Gràcia, dirigida per Maria Ubert, i L’Orquestra de guitarres del Conservatori de Girona, sota la direcció de Roger Tapias. La professora del Conservatori, Pilar Peraferrer, i d'altres procedents de les diferents escoles, van dirigir cadascuna de les peces presentades pels joves intèrprets. Per molts anys!

 


L'ESCOLA CORAL, A MAÇANET 


Aquest mes de març, l'Escola Coral de petits va realitzar un intercanvi amb la coral Espirall de Maçanet de la selva. Durant el concert que van oferir el dia 7 de març a Maçanet els gironins, dirigits per la professora Jorgelina Giordano, van interpretar cançons tradicionals catalanes i d'arreu del món: des de llatinoamèrica a Israel o Itàlia, a més d'algunes cançons d'autor. Tot plegat, acompanyat d'una coreografia que va divertir especialment els cantants. Per altra banda, la coral Espirall va presentar principalment repertori tradicional català sota la direcció de Judith Giralt i Cristina Gavilan. El proper intercanvi de l'Escola Coral serà l'11 d'abril, en què els grup de grans actuarà a l'Auditori dels Caputxins de Figueres juntament amb alumnes de l'escola La Flauta Màgica. 


CONTINÚA LA TEMPORADA DE CONCERTS 


La Temporada de Concerts ha presentat el mes de març, "L'hora greu", amb el duet de violoncels format per Josep Bassal i François Ragot i Claude Delmas, contrabaix. Per altra banda, dins el cicle de concerts d'exalumnes, l'Auditori Viader es va omplir per escoltar el Trio de canyes Lignum. Aquest mes de d'abril hi haurà concerts per a tots els públics a l'Auditori Viader.

Concerts d'exalumnes:

- 8 d'abril (20h): Piano per a dos/  - 29 d'abril (20h). Corda i piano: Sonates

Concerts Familiars: 

- 12 d'abril (12h) Huayno, joropo, son, candombe: llatinoamèrica en cançons/ 19 d'abril (12h) La màquina del temps. Instruments d'abans, Música d'ara/ 22 d'abril (18h) El bestiolari de Joana Raspall. Per terra, mar i aire...

Temporada de Concerts:

- 15 d'abril (20h)  Una nit per les amèriques / 26 d'abril (18h) Concert de Cloenda de l'Aula de Música Antiga


CONCERTS DE CAMBRA AL CENTRE CÍVIC PLA DE PALAU 


Aquest mes de març, el Centre Cívic Pla de Palau de Girona ha acollit diferents concerts a càrrec de formacions de cambra del Conservatori. D'aquesta manera, El Trio Areté, el grup de fagots Tutti Fagoti o el quartet Flors i violes, van presentar diferents actuacions al centre, establint-hi una estreta col·laboració. 


DESPRÉS DE LA SELECCIÓ, ARRIBA EL GIRACONCERT 


Un cop realitzat el procés de selecció, tot és a punt pel Giraconcert. Els concerts de la Gira tindran lloc els dies 17 d'abril a la tarda (a Fornells de la Selva, Olot, Santa Coloma de Farners  i Torroella de Montgrí), dissabte 18 d'abril a la tarda (a Girona i Breda) i, finalment, diumenge 19 d'abril al matí a Banyoles i Figueres. Donat l'alt volum de participants a cada població es presentaran dos concerts. Enhorabona a tots!


PROPERAMENT: II TROBADA ORQUESTRAL 

Després de l'èxit del curs passat, aquest any torna la Trobada Orquestral. Com en l'anterior edició, Philippe Fournier serà el director convidat d'aquest concert que tindrà lloc el 25 d'abril (19h30') a la Sala Simfònica de l'Auditori de Girona. A més de l'Orquestra del Conservatori de Girona, hi participaran vuit orquestres gironines. LA CAMERATA VA PRESENTAR UN CONCERT A LA MERCÈ 

La formació de corda "Camerata", dirigida per Alba Roca, va presentar un concert a La Mercè el dia 6 de març. L'actuació, que va ser especialment aplaudida pel públic que omplia la sala, va comptar amb "L'ompliade Simfonia" i "Concert per a 4 violins i violoncel obligat" de Vivalvi, a més de "Concerto grosso en Sol M" de Haëndel. 


 
 
 

AD LIBITUM: PROPERES EMISSIONS 


Les emissions del programa Ad Libitum a TV Girona durant el mes d'abril són: 

- Dissabte, 11 d'abril a les 22h. Repeticions: diumenge, 12 d'abril  a les 23h i dimarts, 14 d'abril a les 21h

- Dissabte, 25 d'abril a lse 22h. Repeticions: diumenge, 26 d'abril a les 23h i dimarts, 28 d'abril a les 21h 


Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona -  972 20 01 29 -  972 22 41 14
www.cmg.cat -  conservatori@cmg.cat


- Consulta la nostra política de privacitat.
- Per a qualsevol consulta o comentari fes clic aquí
- Si vols donar-te de baixa del nostre Newsletter, fes clic aquí