Si no veu correctament la nostra Newsletter, faci clic aquí
Newsletter abril 2015


 

9 ORQUESTRES VAN PARTICIPAR A LA II TROBADA ORQUESTRAL 


Després de l'estrena el curs passat de la Trobada Orquestral, aquest any el Conservatori ha tornat a organitzar aquesta activitat. Un total de nou orquestres gironines (Orquestra del Conservatori Isaac Albéniz de la Diputació de Girona, Orquestra Jove de la Selva, JOF- Jove Orquestra de Figueres, Orquestra de cambra de l'EMU de Sant Feliu de Guíxols, Taller d’Orquestra, Jove Orquestra de Cassà,Conjunt de corda de l'Escola de Música de Sant Gregori, Camerata de l’Escola Municipal de Música d’Olot Xavier Montsalvatge i l'Orquestra de l’Escola Municipal de Música de Banyoles) van participar en aquest gran concert a l'Auditori de Girona. Igual que en l'anterior edició, Philippe Fournier va dirigir l'actuació i va assegurar que per a ell ha estat una molt grata experiència. Ben segur que també ho ha estat pels alumnes. 


ACABEN LES CLASSES DE L'AULA DE MÚSICA ANTIGA 

 

Després de tres encontres al llarg d'aquest any, l'Aula de Música Antiga ha acabat el curs 2014-2015 aquest mes d'abril. El darrer cap de setmana van oferir tot un seguit d'actuacions de cloenda. Des de xerrades, com la que va pronunciar l'historiador Josep Pujol, "Aspectes instrumentals en la música del barroc gironí" a actuacions, com "Música per a tothom", a càrrec d'alumnes i professors al Centre Cívic Pla de Palau. Per altra banda, la formació "La Caravaggia" va presentar "Ministrers: Repertori i Instruments". Els Tallers del Renaixement i del barroc, dirigits per Josep Cabré i Xavier Puertas, van oferir el concert final amb la col·laboració d'alumnes de cant del Conservatori Municipal de Barcelona. 

 

 TROBADA DE PIANISTES CATALANS AL CONSERVATORI DE GIRONA 

 

L’Associació de Conservatoris de Catalunya va escollir Girona per ser un dels escenaris el projecte “Tradició i actualitat, compositors i intèrprets”. L’objectiu és realitzar tres encontres arreu del país per apropar dues branques que haurien de donar-se la mà habitualment: intèrprets i compositors. És per això que aquest mes d'abril el Conservatori de Girona va col·laborar en l'organització d'aquesta activitat. El dia 28 d'abril, alumnes de piano d’arreu de les comarques catalanes van participar en diferents activitats entorn aquest instrument. Des de classes magistrals a conferències, a més d’un concert a l'Auditori Viader a càrrec d’alguns alumnes i del pianista convidat, Jordi Masó. 


MÉS TEMPORADA DE CONCERTS 


La Temporada de Concerts del mes d'abril ha comptat amb diferents actuacions per a tots els públics: familiar i adult, a càrrec de professors, alumnes i exalumnes del Conservatori. Els propers dies del mes de maig actuaran: 

- A la Cambra de Bach. 13 de maig 20h Auditori Viader. Sara Parés, flauta de bec; Alba Roca, violí barroc; Pau Marcos, viola da gamba; Dani Espasa, clavicèmbal. 

- Viatge Coral: Dels espirituals negres al tango. 20 de maig 20h Auditori Viader. Cor de Cambra de la Diputació de Girona i Cor jove del Conservatori sota la direcció de Pablo Larraz. 


MÉS DE TRENTA HORES DE MÚSICA AL 6È GIRACONCERT 


Els dies 18 i 19 d'abril va tenir lloc el 6è Giraconcert. Durant tot el cap de setmana, els participants van oferir setze concerts en diferents escenaris gironins. Des de Girona a Banyoles, passant per Fornells de la Selva, Olot, Figueres, Santa Coloma de Farners, Torroella de Montgrí i Breda. Els alumnes van tenir l'oportunitat de conèixer nous escenaris mentre el públic descobria nous joves talents. 


A PUNT PELS XIV PREMIS D'INTERPRETACIÓ 

Tot és a punt pels XIV Premis d'Interpretació Musical. Prop de 130 alumnes de tot Catalunya i el País Valencià participaran en aquest concurs anual en les diferents modalitats de teclat, corda fregada i polsada, vert i percussió i música de cambra. Les proves tindran lloc els propers dies 16 i 17 de maig. El lliurament de diplomes serà el mateix diumenge 17 de maig a les 18h a l'Auditori Viader. TORNEN ELS CONCERTS AL PATI DE LES FLORS

Un any més, el Conservatori torna  a presentar un Cicle de Concerts al Pati de la Diputació de Girona amb motiu de la Setmana de les Flors. D'aquesta manera, del 9 al 17 de maig les diferents formacions del Conservatori actuaran cada dia a les 19h al Pati. 


COMENÇA EL CICLE CAMBRES@ FORA!


Després de l'èxit del curs passat, torna el Cicle de Concerts Cambres@Fora! Es tracta d'un seguit d'actuacions que tindran lloc en diferents escenaris gironins del 10 al 28 de maig, a càrrec dels grups de cambra formats per alumnes del Conservatori. Des del Pati de la Diputació, al Museu d'Art o la Fundació Valvi de Girona, a més de la Biblioteca Carles Rahola, l'Auditori del Centre Cultural Sala Galà de Cassà de la Selva i l'Auditori Municipal de Santa Coloma de Farners. Tot ells acolliran diferents actuacions dels alumnes del Conservatori. 


CONCERT AMB ALUMNES DE VILASECA 

Entre els diferents intercanvis que tenen lloc al llarg del curs, aquest mes de maig el Conservatori de Girona rebrà alumnes del Conservatori tarragoní de Vila-seca. Juntament amb els gironins, oferiran un concert al Centre d'Arts Escèniques El Canal de Salt,  24 de maig 12h. "SONS DE PRIMAVERA" AMB ALUMNES DE NIVELL ELEMENTAL

Per acabar el mes de maig, alguns cursos de nivell elemental presentaran el Concert "Sons de primavera". Els alumnes de P4A, P4B,P5B,P5C,1rA i 3rC presentaran aquesta actuació a l'Auditori Viader (dissabte, 30 de maig 12h). D'aquesta manera, els alumnes més petits mostren part del seu treball durant el curs. Al mateix temps, aquesta actuació forma part del treball dels alumnes de Grau Professional que fan l'assignatura de Pedagogia.  


CONCERT DELS ALUMNES DE L'ESMUC

Com ja s'ha fet en d'altres cursos, aquest any alumnes de piano de l'Escola Superior de Música de Catalunya presentaran un concert a Girona. El proper dimecres 27 de maig (18h) actuaran a l'Auditori Viader. PROPERES CLASSES MAGISTRALS 

Dins el Cicle de Classes magistrals de tot el curs, aquest mes de vaig vénen al Conservatori els professors de pianoTatiana (dimarts, 5 de maig) i Luiz de Moura (dilluns 25 i dimarts 26 de maig). Els alumnes de piano tindran l'oportunitat d'ampliar coneixements amb aquests professors. 


Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona -  972 20 01 29 -  972 22 41 14
www.cmg.cat -  conservatori@cmg.cat


- Consulta la nostra política de privacitat.
- Per a qualsevol consulta o comentari fes clic aquí
- Si vols donar-te de baixa del nostre Newsletter, fes clic aquí