Si no veu correctament la nostra Newsletter, faci clic aquí
Newsletter gener 2019


 

ENDAVANT AMB ELS ASSAJOS DE L'XI ORQUESTRADA


Els assajos de l'onzena Orquestrada de les comarques de Girona ja han començat  aquest mes de gener. Els 116 participants d'aquesta edició es van trobar al Conservatori al matí per iniciar els assajos parcials amb els professors Eszter Schütz i Cèlia Johé (violins), Eura Fortuny (violes), Domènech Surroca (violoncels), Stanislava Stoyanova (contrabaixos), Esteve Zulet (vent fusta), David Canet (vent metall), Roger Tapias (guitarres) i Sebastià Bel (percussió) , mentre que a la tarda ho van fer de manera conjunta en dues formacions. D'una banda, els participants de vent i percussió van preparar les obres amb el director de l'Orquestrada, Albert Gumí. Per altra banda, els instrumentistes de corda van assajar amb el director de l'Orquestra del Conservatori, Lluís Caballeria. Tot va endavant i ja esperen la segona trobada, que tindrà lloc el dia 9 de febrer també al Conservatori. 


HA COMENÇAT LA TEMPORADA DE CONCERTS 


La Temporada de Concerts del Conservatori va quedar inaugurada el 17 de gener amb l'actuació dels pianistes Gennady Dzubenko i Larisa Loginova. Una setmana després, el quartet de violes format per Joan Fèlix, Laura Bosch, Nina Sunyer i Oriol Illa presentava una recorregut per la història de la música des del barroc fins al tango. El mes de febrer, la Cobla del Conservatori presentarà "Antologia (breu) de la música per a cobla", amb narració d'Elisenda Vidal i sota la direcció de Francesc Cassú (5 de febrer 20h Auditori Viader)


ELS PROFESSORS HAN REBUT DOS CURSOS DE FORMACIÓ 


Durant el mes de gener els professors del Conservatori han tingut l'oportunitat d'assistir a dues jornades de formació. D'una banda, la mestra, psicòloga i vicepresidenta de FANJAC (Fundació de nen@s i joves amb altes capacitats) Maria Teresa Gómez els va parlar sobre "Nens i joves amb altes capacitats". D'aquesta manera, el professorat va obtenir informació sobre com treballar amb l'alumnat en aquests casos. Per altra banda, el professor diplomat en Feldenkrais Ohad Nachmani els va parlar del mètode Feldenkrais aplicat a la pedagogia corporal de l'instrument. Tal i com diu Nachmani, es tracta d'un mètode molt eficaç que permet investigar el moviment corporal i l'acció per un mateix i en el treball amb els demés. El seu principal objectiu és trobar una manera de sentir millor el que fem a més d'aprendre a fer alguna cosa de la que abans no ens crèiem capaços. 


LA CORAL FAMILIAR PREPARA UN NOU CONCERT 


 

La Coral familiar del Conservatori, dirigida per Jorgelina Giordano, prepara un nou concert que tindrà lloc el dia 2 de febrer a les 19h a l'Auditori Viader de la Casa de Cultura. En aquesta ocasió, la formació dirigida per Jorgelina Giordano actuarà conjuntament amb la Coral l’Amarant de Bigues i Riells, que habitualment actua sota la direcció d'Ariel Seras. A més de les dues formacions corals hi participarà el grup de cambra del Conservatori format per Julia Ejarque (violí), Sergi Dalemus (violí) i Guillem Bagudà (piano), a més de la professora de piano Montse Cases. Interpetaran "Deus tuorum militum" de Claudio Monteverdi, "In dulci jubilo" de Dietrich Buxtehude i "Messiah Christmas suite" de Georg Friedrich Haendel amb arranjament de Tom Fettke. TOT A PUNT PER A LA TROBADA DE VIOLES 


Un any més els alumnes de viola del Conservatori tindran l'oportunitat de trobar-se amb d'altres estudiants del mateix instrument en la trobada que tindrà lloc el 17 de febrer a Girona . Després de treballar conjuntament durant tot el dia a les aules del Conservatori, presentaran un concert a l'Auditori de la Mercè (18h) en què la viola serà la protagonista.  Interpretaran obres de totes les èpoques basades en la música de pel•lícules. A més dels professors i alumnes de viola del Conservatori, hi participaran els de les escoles i conservatoris de Badalona, Sabadell, Berga, Sant Cugat del Vallès, Granollers i Manresa.      


 

 

 

         


LES BANDES JUVENIL I DE GRAU PROFESSIONAL ACTUARAN A L'AUDITORI DE LA MERCÈ 


Un cop començat el segon trimestre del curs, les Bandes Juvenil i de Grau Professional del Conservatori, dirigides pels professors David Canet i Lluís Caballeria respectivament, ja preparen el seu proper concert. L'actuació serà a l'Auditori de la Mercè de Girona el 23 de febrer a les 19h. Amb l'objectiu de mostrar el treball del trimestre, interpretaran, entre d'altres, "Concert per a violoncel i instruments de vent" de Friedrich Guida i "Candide Suite" de Bernstein. 


Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona -  972 20 01 29 -  972 22 41 14
www.cmg.cat -  conservatori@cmg.cat


- Consulta la nostra política de privacitat.
- Per a qualsevol consulta o comentari fes clic aquí
- Si vols donar-te de baixa del nostre Newsletter, fes clic aquí