Si no veu correctament la nostra Newsletter, faci clic aquí
Newsletter febrer 2019


 

CONTINUA LA TEMPORADA DE CONCERTS I COMENCEN ELS CONCERTS FAMILIARS 


El mes de febrer la Cobla del Conservatori ha ofert el concert dins la Temporada de Concerts. Sota la direcció de Francesc Cassú i la narració d'Elisenda Vidal, la Cobla va fer un viatge des dels inicis d'aquesta formació històrica fins l'actualitat. El mes de març la Temporada presentarà "Graceusement, música per a violí, viola de gamba i clavicèmbal" amb Alba Roca (violí barroc), Pau Marcos (viola de gamba) i Mireia Ruiz (clavicèmbal). Serà el dijous 14 de març a les 20h a l'Auditori Viader de la Casa de Cultura. També el mes de març, començaran els concerts familiars. Dins les activitats de la Setmana Cultural la professora Tània Parra dirigirà dos concerts: "La Sireneta", amb alumnes de conjunt de primer curs de piano i Ariadna Vilardaga (soprano) tindrà lloc dimarts 5 de març (18h30' Auditori Viader). Per altra banda, les pianistes Maria Figa i Tània Parra, juntament amb Elisenda Vidal (narradora) interpretaran "Ma mère l'Oye", dijous 7 de març (18h Auditori Viader)


LA CORAL FAMILIAR ACTUARÀ A BIGUES I RIELLS 


Després que el passat 2 de febrer la Coral l'Amarant de Bigues i Riells actués a l'Auditori Viader amb la Coral Familiar del Conservatori, el mes de març seran els gironins els que viatgin fins a la població vallesana. És així com el diumenge 24 de març (18h30') presentaran un concert conjunt al Nou Teatre Auditori Polivalent de Bigues i Riells. Sota la direcció d'Ariel Seras i Jorgelina Giordano i acompanyats al piano per la professora Montse Cases i al violí per Montse Seras i Xavier Olivar interpretaran conjuntament "Deus tuorum militum" de C. Monteverdi; "In dulci jubilo" de D. Buxtehude i "Messiah Christmas suite" (extracte d'“El Messies”) de G. F. Haendel.  A més, actuaran separadament interpretant "Oh fly not  love" de T.Morley; "L'Estaca" de Ll. Llach i "Cantares" de J. M. Serrat a càrrec de la Coral L'Amarant. Per altra banda, la Coral familiar del Conservatori presentarà "La filadora" ,Trad. catalana amb arranjament de Xavier Sans; "Agua de beber" de Vinicius de Moraes i Tom Jobim; "Cançó de faroner" de Pep Vila i  Miquel Desclot; l'espiritual negre "Wade in the water" i "Cançó de bress per a una princesa negra" d'Antoni Rodríguez Sabanes. 

 

TOT A PUNT PER QUÈ COMENCI LA SETMANA CULTURAL


Un any més, el Conservatori celebrarà la Setmana Cultural. Del 5 al 10 de març les classes s'aturaran per donar pas a tota mena d'activitats. Conferències, masterclass, tallers, concerts pels professors i alumnes del Conservatori, les seves famílies i també pel públic en general completaran una intensa setmana d'activitats. Entre d'altres, el Conservatori rebrà la visita del director uruguaià Ariel Britos, director de la "Joven Orquesta Nacional del Sodre". Juntament amb els professors Mathías Pereyra i Claudia Rieiro serà tota la setmana al Conservatori per assajar amb l'Orquestra del Conservatori. El diumenge, 10 de març (12h)  presentaran el concert "Joves orquestres a les comarques de Girona" a l'Espai Ter . Per altra banda, Britos oferirà una conferència per donar a conèixer el fenòmen de les joves orquestres a Amèrica del Sud. 


PROPERES CLASSES MAGISTRALS


El professor de trompeta Lluís González va ser al Conservatori el mes de febrer per oferir una classe magistral. Durant el mes de març hi haurà diverses masterclass, algunes dins el programa de la Setmana Cultural (del 5 al 10 de març). D'aquesta manera, el Conservatori tindrà el privilegi de rebre l'1 de març Heriberto Fonseca, violí; el dia 6 Lllibert Fortuny (saxo), l'endemà 7 de març Jordi Campos (tible i tenora), el dia 15 de març el violista Ashan Pillai i, finalment, el dia 26 el flautista Bernat Castillejo. 


PROPER CONCERT DEL COR DE CAMBRA DE LA DIPUTACIÓ DE GIRONA 


El Cor de Cambra de la Diputació de Girona prepara el concert que porta per títol "Serenity" i que  tindrà lloc a l'Auditori de la Mercè de Girona diumenge 24  de març a les 18h30'. Sota la direcció de Pablo Larraz i acompanyats per M. Àngels Pardàs, piano i Mar Gimferrer violoncel, interpretaran a la primera part: "Bodoroditse Devo Vespers" de S. Rachmaninoff; "Beati quorum via" de Ch.W. Standford, "Nimrod (Lux aeterna)" d'E. Elgar; "Serenity",  "Ubi Caritas", "The Rose" d' O. Gjeilo i  "O Magnum misterium" de M. Laurdisen. La segona part del concert constarà de la interpretació de "From Bavarian Highlands" d'E. Elgar.                                     


 

 


EL DEPARTAMENT DE MÚSICA ANTIGA PRESENTARÀ UN CONCERT 


Els alumnes de nivell elemental i de grau professional de tot el departament de música antiga oferiran un concert conjunt el 30 de març a l'Auditori Viader de la Casa de Cultura (12h30'). A més, hi participaran grups de cambra, el grup de flautes, el consort de violes i diversos conjunts. Interpretaran obres de Haendel, Bach, Marini, Marais, Caccini, Kapsberger i Telemann, entre d'altres, a més d'una obra de Marais que presentaran tots junts. 

LA TUBA, EL FAGOT, L'OBOÈ I LA TROMPA VIATGEN A LES ESCOLES DE MÚSICA 


Pensant en donar a conèixer els instruments més minoritaris, el Conservatori ha iniciat una nova activitat a les escoles de música. És així com els professors David Canet (trompa), Xavier Molina (tuba) juntament amb les professores de fagot Sara Parés i Laura Serra i els exalumnes d'oboè Blanca Puig i Pau Roca han fet dues presentacions dels seus instruments a les escoles de música de Santa Cristina d'Aro i de Banyoles.  L'acte va consistir en la presentació de la tuba, el fagot, l'oboè i la trompa i un segona part d'experimentació amb els instruments. L'espectacle, amb guió de la professora Laia Martí,  el mes de març anirà a les escoles La Flauta Màgica i Casino Menestral de Figueres. ÚLTIMS ASSAJOS DE L'XI ORQUESTRADA: A PUNT PEL GRAN CONCERT 


Els participants de l'XI Orquestrada s'han trobat aquest mes de febrer en el segon assaig parcial. El dia 16 de març ho faran tots junts a l'Espai La Pineda de Sant Gregori. Tot es prepara pel concert final el dia 30 de març a l'Auditori de Girona. L'onzena edició de l'Orquestrada serà dirigida per Albert Gumí, creador de nombrosos projectes educatius i de concerts pedagògics. En aquesta ocasió, ha preparat un divertit recorregut a través de la història simfònica de la música. Ho sabem tot el 30 de març a les 19h a la Sala Simfònica de l'Auditori de Girona


L'ALUMNA DE PIANO LULÚ VILÀ, FINALISTA AL PREMI NARCISA FREIXAS 160 ANYS


Lulú Vilà, alumna de la professora de piano Tània Parra, ha quedat finalista al premi d'interpretació "Narcisa Freixas 160", organitzat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Les proves van tenir lloc aquest mes de febrer al Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Un total de quaranta-tres concursants d’entre 8 i 22 anys van participar a les audicions dividides en categories de piano i de cant. En el cas de Lulú Vilà,va ser a la categoria B de piano, en què hi havia alumnes fins a un màxim de 12 anys. Els participants van interpretar obres de la compositora i pedagoga sabadellenca Narcisa Freixas, nascuda ara fa 160 anys. Després de passar l'eliminatòria, la jove alumna va arribar a la prova final. Enhorabona Lulú!


Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona -  972 20 01 29 -  972 22 41 14
www.cmg.cat -  conservatori@cmg.cat


- Consulta la nostra política de privacitat.
- Per a qualsevol consulta o comentari fes clic aquí
- Si vols donar-te de baixa del nostre Newsletter, fes clic aquí