Si no veu correctament la nostra Newsletter, faci clic aquí
Newsletter març 2019


 

ACTIVITATS PER A TOTS ELS PÚBLICS VAN OMPLIR LA SETMANA CULTURAL


La Setmana Cultural d'aquest curs 2018-2019 ha comptat amb una llarga llista d'activitats per a tots els públics. A més de concerts familiars, tallers, classes magistrals i la viquimarató, entre moltes altres coses, aquest any ha destacat l'intens treball de l'Orquestra amb el professor convidat Ariel Britos, procedent de l'Uruguai. Després d'assajar durant tota la setmana amb alumnes del Conservatori i d'altres procedents d'altres orquestres i escoles de música gironines, tots junts van presentar el concert a l'Espai Ter de Torroella de Montgrí. Una gran concert de cloenda per a una gran Setmana Cultural. 


MÉS TEMPORADA DE CONCERTS I CONCERTS FAMILIARS


El mes de març la Temporada de Concerts ha comptat amb "Gracieusement", on Alba Roca (violí barroc), Pau Marcos (viola de gamba) i Mireia Ruiz (clavicèmbal) van obsequiar el públic que omplia l'Auditori Viader. Pel què fa als Concerts Familiars, dues noves propostes de Tània Parra "La Sireneta" i "Ma mère l'Oye" van captar l'atenció dels més petits. 

El mes d'abril, la Temporada de Concerts presentarà "De Cassadó a Schubert" amb Alfred Cots (violí), Pep Pérez (piano) i Mariona Tuset (violoncel), dijous 11 d'abril 20h a l'Auditori Viader de la Casa de Cultura. També hi haurà lloc pels Concerts Familiars. D'una banda, la professora Jorgelina Giordano ha preparat "Un dia al circ" amb el Cor Vivace i La Bleda. Serà en dos passis al Centre d'Arts Escèniques El Canal de Salt: dissabte 6 d'abril a les 17h30' i diumenge 7 d'abril a les 12h. Per altra banda, Tània Parra prepara un any més el "Concert de Sant Jordi de petits i joves compositors", aquest any dedicat al poeta Enric Larreula. Serà dimarts 30 d'abril a les 18h a l'Auditori Viader


CONTINUEN LES CLASSES MAGISTRALS 


El mes d'abril s'impartiran noves classes magistrals. D'una banda, el pianista J. E. Bagaria serà al Conservatori el dia 3 i Arkait Mendia (viola) el dia 6 d'abril. D'aquesta manera, els alumnes de piano i de viola de nivell elemental tindran l'oportunitat d'ampliar la seva formació i viure una nova experiència al voltant de l'instrument. 


UN NOU CONCERT DEL COR DE CAMBRA 


Aquest mes de març, el Cor de Cambra de la Diputació de Girona ha ofert un nou concert a l'Auditori de la Mercè. L'assaig previ va tenir lloc en un espai insòlit com és l'església del monestir de Sant Daniel. Sota la direcció de Pablo Larraz, el Cor va interpretar obres de Rachmaninoff, Standford, Elgar, Laurdisen i algunes d'Ola Gjeilo, com la que va donar títol al concert, "Serenity". 


TOTS ELS INSTRUMENTS DEL DEPARTAMENT D'ANTIGA EN UN CONCERT 

Per primera vegada aquest curs tots els alumnes del departament de música antiga es van trobar per oferir un concert conjunt a l'Auditori Viader de la Casa de Cultura. D'aquesta manera, alumnes de nivell elemental i de grau professional de viola de gamba, tiorba, flauta de bec, clavicèmbal, llaüt, fagot, violí i cant, juntament amb els seus professors, van interpretar diferents obres dels segles XV, XVI i XVII. Tots plegats van donar a conèixer la gran activitat del departament, demostrant que la música antiga és de gran actualitat. ELS ALUMNES DE GUITARRA S'HAN INTRODUÏT EN LA GUITARRA BARROCA 

Durant els darrers mesos, els alumnes de guitarra del Conservatori han tingut l'oportunitat de conèixer la guitarra barroca amb el professor Xavier Soler. Gràcies al taller que ha impartit, han vist les diferències entre ambdós instruments i han experimentat el fet de tocar amb un instrument d'aquestes característiques, molt més antic que el que utitlitzen habitualment. Per cloure el taller, tots junts van presentar un concert a l'Aula Magna de la Casa de Cultura on també hi van participar alumnes de cant. 


L'XI ORQUESTRADA VA FER UN VIATGE PER L'ORQUESTRA SIMFÒNICA 


L'onzena edició de l'Orquestrada de les comarques gironines, celebrada el passat 30 de març a l'Auditori de Girona, va portar algunes novetats respecte les anteriors. La primera va ser la direcció d'Albert Gumí, que va conduir els alumnes tot fent un recorregut per la història de l'Orquestra simfònica, amb textos introduïts per Elisenda Vidal que donaven informació sobre els compositors i el context de cada obra. D'aquesta manera, el públic va escoltar des dels sons més primitius fins les obres més actuals. L'altra novetat del concert va ser l'inici de l'espectacle, amb una presentació a càrrec dels professors de tuba i trompa del Conservatori, Xavier Molina i David Canet. Acompanyats d'alguns dels seus alumnes, van donar a conèixer uns instruments de vent que no sempre tenim l'oportunitat de veure i escoltar. Amb gran part de les butaques de la Sala Simfònica de l'Auditori de Girona ocupades, va ser una bona ocasió per fer-los sentir. 


ARRIBA UNA NOVA EDICIÓ DE LA GUITARRADA


Un any més, els estudiants de guitarra dels centres de música gironins tenen l'oportunitat de participar a la Guitarrada. Després d'un cap de setmana d'assaig en una casa de colònies, el concert tindrà lloc el diumenge 7 d'abril a les 12h30' a La Sitja de Fornells de la Selva. Un total de 82 estudiants de música procedents d'onze escoles gironines participaran en aquesta Guitarrada. Els professors del Conservatori, Roger Tapias i Toni Guerrero també hi seran amb onze alumnes. Bona Guitarrada!!

 
 

NOVES EMISSIONS DEL PROGRAMA DE TELEVISIÓ AD LIBITUM


El programa de televisió Ad libitum, produït des del Conservatori amb Televisió de Girona, iniciarà noves emissions el proper mes d'abril. A partir del 5 d'abril el programa s'estrenarà quinzenalment a TV Girona els divendres a les 21h30' amb repeticions dissabtes a les 23h i diumenges a les 22h. Com cada any, el programa donarà a conèixer diferents activitats realitzades des del Conservatori de Girona, a més de parlar de qüestions musicals diverses amb l'objectiu d'arribar al públic més melòman i al que no ho és tant. 


BIBLIOTECA 


La biblioteca del Conservatori té el propòsit d'anar augmentant progressivament el fons de monografies de temàtica musical. Parlem, sobretot, de llibre d'assaig que abordi qüestions tan diverses com estètica, filosofia, història, biografia o interpretació, sempre tractades des d'una perspectiva analítica i per autors solvents.

Aquest fons ha de ser especialment útil per a tots aquells que desitgin aprofundir el fenomen musical, ja sigui com a matèria de treball de recerca o per interès purament personal.

Recentment la biblioteca ha adquirit una trentena de llibres que s'afegiran al fons ja existent. En podeu veure la relació clicant l'enllaç. Us anirem informant de les properes novetats.


Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona -  972 20 01 29 -  972 22 41 14
www.cmg.cat -  conservatori@cmg.cat


- Consulta la nostra política de privacitat.
- Per a qualsevol consulta o comentari fes clic aquí
- Si vols donar-te de baixa del nostre Newsletter, fes clic aquí